Bir zamanlar “İETT Şişli Garajımız” vardı.

İstanbul’un Sırları: 446
‘’OTOBUS YOLCULARI’’ FİLMİNE SET OLAN ŞİŞLİ GARAJI
Taksim’den Mecidiyeköy’e giderken sağda tek başına “garip ve yalnız “ kalan bir binamız var, eski İETT’nin garajı. Şu an sadece idare binası günümüzde  duruyor. Garajın geri kalan ise Cevahir Alışveriş Merkezi olarak kullanılıyor. 1912 yılında açılan Şişli Garajı, İstanbul’un toplu ulaşım tarihinde önemli yere sahipti. Garaj, Şişli bölgesinde ulaşım alternatiflerinin oluşmasını sağlayan garaj, ilçenin gelişmesini de sağladı. İlk dönemler atlı tramvayların kullanıldığı ve depolandığı garaj ’da bir zamandan sonra atlı tramvaylar elektrikli tramvaylar ile değiştirildi.
RKİYE’NİN İLK PSİKOTEKNİK LABORATUVARI ŞİŞLİ GARAJINDAYDI
Atlı tramvayların elektrikli tramvaylar ile değişmesinden birkaç yıl sonra, daha doğrusu 1948 yıllında, Şişli’de bulunan garaj otobüs garajına dönüştürüldü. Artık otobüs garajı olarak faaliyet eden Şişli’de bulunan garajda, 1952 yılında açılan, Türkiye’nin ilk psikoteknik laboratuvarı da bulunmakta. Bu laboratuvarda vatman, şoför ve biletçilere eğitimler verilmeye başladı. Eğitimlere hanımlarda katılıyordu.

16 YIL BOYUNCA HİZMET EDEN İLK TROLEYBÜS
1912 yılında açıldığında atlı tramvayların depolandığı garaj, elektrikli tramvayların depolandığı yer olmuş, hatta 1961 yılından itibaren troleybüslerin depolandığı yer olmuştur. 1968 yılında ise Şişli garajına ilk yerli troleybüs üretildi. Tosun (ilk yerli troleybüs) 16 yıl boyunca hizmet verdi.

FİLM SETİNE EV SAHİPLİĞİ YAPAN GARAJ
Başrollerini Ayhan Işık ile Türkan Şoray’ın oynadığı ‘Otobüs Yolcuları’ filmine set olan garajın büyük kısmı 1989 yılında yıkılarak yerine alışveriş merkezi yapılmıştır. Günümüzde yapıdan geriye yalnızca idari binası kalmıştır ve kafe olarak hizmet vermektedir.