Kedilerin şehrinde kedi müzesi !

Her sokakta gördüğümüz hayvan dostlarımız bu sefer bir müzenin konusu oldu. Türkiye’de ilk hayvan temalı Kedi müzesi 2023 yılında Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde açıldı.

ÇOÇUKLARIN OYUN DÜNYASINA HAYVAN SEVGİSİNİ İŞLEMEK
İnsanlar üzerinde pozitif etki bırakan hayvanlar ile arkadaşlık çocuk yaşta başlar. Hayvanların çocuklar üzerindeki pozitif etkisini Nürnberg Oyuncak Müzesini gezerken fark eden Sunay AKIN, Beşiktaş Belediyesinin desteği ile ‘’korumacılık düşüncesini, doğa, hayvan ve insan sevgisini geleceğe aktaran nesiller oluşturmak’’ için Kedi Müzesini kurduğunu ifade etti.
İNSANA EN YAKIN HAYVANLAR BİRİ KEDİDİR
Uygarlık tarihinde insan en yakın olan hayvan kedi olarak bilindiği için, Müzenin sembolü kedi seçilmiştir. ‘’Doğa ve hayvan sevgisini aktarırken duyarlılık kazandıracak olan müze, masal, oyuncak, oyun ve çizgi roman tarihinin kedilerini aynı çayı altında bir araya getirmekte. Doğa korumacılığını anlatan müze, içinde Nuh’un Gemisi bölümünü barındırırken bir galerisinde de Kedi Kaleci tanımından hareketle futbol tarihinden seçkin örnekler sunuyor’’.
Beşiktaş Belediyesinin Çırağan Hizmet binasında bulunan müze pazartesi hariç, hafta içi 09.00-17.00, hafta sonları ise 10.00-18.00 saatleri arasında kedi ve doğa severleri ziyarete beklemekte.

 

KAYNAK: https://www.aa.com.tr/tr/kultur/kedi-muzesi-besiktasta-acildi/3007816

https://besiktas.bel.tr/projeler/kedi-muzesi