Kuşların size terapi yapmasını ister misiniz?

İstanbul’dasınız sıkıldınız, bunaldınız eee, hadi biraz tabiata çıkın, tabiatla konuşun. Kuşlar size terapi yapsın. Nereye mi gidersiniz, Yıldız Parkı, Gülhane Parkı, Florya Parkı ama iyi de kuşlara bizzat dokunarak nasıl terapi olursunuz ? İşte o da İstanbul’da. Beykoz Belediyesi çok güzel bir hizmeti var. Beykoz Kuş Cenneti. Beykoz Spor Ormanı içerisinde yer alan “İstanbul Kuş Cenneti”, doğaseverlerin yeni uğrak mekanı oldu. Kuşlara, tavşanlara dokunarak onlara sevginizi vererek terapi yapabilirsiniz.

ATLARA DOKUNABİLİYORSUNUZ
Yırtıcılardan tropikal türlere kadar birçok kuşa ev sahipliği yapan Kuş Cenneti, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile ortak hareket ediyor. Kuşlara yuva olan park, aynı zamanda bir rehabilitasyon merkezi… Atların da olduğu mekanda atlara dokunarak, onların o saf, temiz enerjilerini alabiliyorsunuz.
Doğada yaralanmış ya da bakıma muhtaç olan kuşlar, Milli Parklar aracılığıyla buraya getiriliyor. Tedavi sonrası doğaya dönebilecek duruma gelen kuşlar, yine Milli Parklar’a bağlı görevlilere teslim ediliyor. Bakıma muhtaç olanlar ise burada koruma altına alınıyor.

Bilinçsiz avlanma yaralanmalara neden oluyor
50’den fazla tür ve 2 binden fazla kuşu bünyesinde barındıran Kuş Cenneti’nde hemen hemen tüm kuşlar serbest şekilde yaşıyor. Üst kısmı ağlarla kapalı olan parkta en çok ilgiyi yırtıcı ve tropikal kuşlar görüyor. Parkın içindeki göletler, ağaçlar veya taşlık alanlarda ördeklerden kuğulara, sığırcıklardan papağanlara kadar birçok kuşu görmek mümkün. Ziyaretçiler vahşi türler dışında kalan kuşları besleyip, fotoğraf çektirebiliyor.
Giriş ücreti ve gezi ile ilgili detaylı bilgiler için: https://istanbulkuscenneti.com/